Rideruter

Stevns byder på masser af smuk natur, som du kan opleve til hest.

Rideruter Stevns har kortlagt nogle af de ruter, som er egnede til at ride på. Du finder beskrivelser af ruterne på siden herunder, ligesom du kan få et samlet overblik over ruterne på friluftguiden.dk.

Udforsk ruterne på friluftsguiden.dk

Ruterne går så vidt muligt langs utrafikkerede veje og stier, som er velegnede til at ride på – det er dog altid dit eget ansvar at vurdere, om ruten er sikker at ride på ud fra dit kendskab til din hests trafiksikkerhed.

Rideruter Stevns henstiller til at ridning i foreningens regi sker det i overensstemmelse med god ridekultur. Det vil sige, at vi kun rider på lovlige rideruter og -stier og udviser en hensynsfuld adfærd overfor vores omgivelser og medtrafikanter  jævnfør Dansk Rideforbunds retningslinjer for sikkerhed i trafikken.

TROMMESLAGERVEJ – HOLTUG KRIDTBRUD

Ruten er cirka 5 km. og følger landevejen. Der er en bred rabat, hvor der er plads til at ride. Man ender i Natura 2000 området Holtug Kridtbrud. Vær dog opmærksom på at ridning ikke er tilladt i selve kridtbruddet.

Læs mere om ruten på friluftsguiden.dk

Hærvejen – Stevns Klint

Følg den sjællandske Hærvej fra Rødvig til Mandehoved. Det er en tur på ca. 11 km langs vej med primært let trafik. Du kommer for Stevns perlerække af historiske og geologiske oplevelser. Stevns Klint UNESCO Verdensarv.

3. rutebeskrivelse

Rid igennem skovens stier i og forbi de gule rapsmarker..
 
ryttere-hav-stevns-rideruterstevns-hest-natur-ridelaug
ryttere-sti-stevns-rideruter-ridelaug-hest-natur